Ervaar je stem-, keel-, of slikklachten? Of zijn er klachten zoals stotteren, onduidelijk spreken, het moeilijk op woorden kunnen komen of moeite hebben met het vormen van zinnen of een logisch verhaal? Je kan geholpen worden door bonnier logopedisch centrum. Dit geldt ook voor problemen met horen of luisteren, lezen en schrijven. Onze logopedisten zijn actief met de preventie, het onderzoeken en de behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor. Deze stoornissen en beperkingen komen voor bij kinderen en volwassenen. Wij geven hulpverlening bij communicatieproblemen.
Covid/Coronavirus
December 2020: Logopedie valt onder de medische beroepen en de praktijk is daarom gewoon geopend. Voor logopedische therapie kunt u naar 1 van onze locaties komen of u kunt er voor kiezen om via beeldbellen een behandeling te krijgen.
Het dragen van mondkapje is inmiddels verplicht. Wij horen dat steeds meer mensen stemklachten hebben door het dragen van deze mondkapjes. Dit kan komen doordat je onbewust luider gaat spreken tijdens het dragen van een mondkapje. Daarnaast kan het zijn dat je last krijgt van benauwdheid. De oorzaak hiervan kan zijn dat je verkeerd ademhaalt tijdens het dragen van mondkapjes. Hier vindt u extra tips.
Daarnaast bieden wij ook behandeling bij het herstel voor (ex)covid/coronapatiënten. Klik hier voor meer informatie.
Team bonnier logopedisch centrum
Gehoorstoornissen
Auditieve problemen Als het gehoor intact is, maar het gehoorde wordt niet goed verwerkt. Hierdoor zijn er mogelijk problemen met het onthouden van de informatie, het discrimineren van klanken (verschillen horen) en de analyse en synthese. Auditeve informatie verwerken is belangrijk voor het lees- en schrijfproces.
Slechthorendheid Door een middenoorontsteking kan een kind perioden slechter horen hetgeen kan leiden tot spraak- en taalproblemen. Bij een perceptieve slechthorendheid is de slechthorendheid aangeboren. Denk aan een erfelijke factor of ziekten tijdens de zwangerschap. Maar het kan ook gaan om niet-aangeboren slechthorendheid, zoals door een ongeval, ziekte zoals meningitis, lawaai-beschadiging of ouderdom.
Doofheid Bij een aangeboren doofheid ontwikkelt de taal zich niet spontaan. Bij een niet-aangeboren doofheid zijn de spraak- en taalontwikkeling meestal al ontwikkeld, maar dit hoeft niet vanzelfsprekend te zijn.